Hervormd Centrum

Hervormd Centrum

Bedumerweg 8  –  9921 PL Stedum  

tel. 06 19474980 (voor reserveringen : hervormdcentrum@gmail.com)

Het Hervormd Centrum was voeger de Hervormde basisschool met drie lokalen.

Rond 1936 werd er een grote zaal achter gebouwd om er de zondagse erediensten te houden, want de Bartholomeus kerk werd gerestaureerd in de jaren 1937 – 1939.

Daarna werd de zaal gebruikt als gymlokaal en voor vergaderingen e.d.

Achter het Hervormd Centrum werd begin jaren 50 een nieuwe school gebouwd en werd de bestaande school verbouwd, er werd één lokaal afgebroken en in een ander lokaal werd een podium gemaakt dat verbonden werd met de grote zaal, en er werd een keuken in geplaatst met een toiletgroep.

Door die uitbreiding werd het gebouw gebruikt door verschillende verenigingen zoals gemeenteavonden van de kerk, de Toneelvereniging ONA, Volleybalvereniging Internos, feestavonden van de Oranjevereniging, begrafenisvereniging en verenigingsavonden van de jeugdclubs e.d.

Toen werd ook begonnen met het organiseren van disco avonden op de zaterdagavond voor de jeugd genoemd Session Colibri. Die avonden waren wijd in de omtrek bekend.

In 1998 hebben een aantal vrijwilligers het beheer van het gebouw overgenomen van een beheerder omdat het financieel niet meer haalbaar was, en daarom was er al jaren geen onderhoud meer gepleegd aan het gebouw.

Met het aanvragen van subsidies, het houden van rommelmarkten, het verzamelen van oud papier en het werk van vele vrijwilligers is het gebouw in ongeveer 15 jaar geheel gerenoveerd. De keuken werd verplaatst en aangepast aan de huidige eisen en de toiletgroep werd gemoderniseerd. In 2016 werd begonnen met het vervangen van de oude berging en werd een klein vergaderzaaltje gerealiseerd.

Het gebouw beschikt nu over een goed uitgeruste keuken en toiletgroep, twee zalen voor plm. 25 personen en een grote zaal met podium die te gebruiken is als ruimte voor plm. 75 personen en die ook gekoppeld kan worden door middel van een vouwwand met een kleinere zaal tot een ruimte van plm. 145 personen.

Waarvoor kunt u nu in het Verenigingsgebouw terecht:

Voor vergaderingen van bestuur of vereniging

Voor een verjaardag, bruiloft, huwelijksfeest of receptie

Clubavonden

Toneelavonden

Familiedag

Begrafenis

Broodmaaltijd

Uitgebreide maaltijden (in samenwerking met Hotel Ekamper)